Cum funcţionează ceasul cu cuarţ?

Poate chiar acum te uiţi la ceasul de la mână să vezi dacă nu întârzii undeva, dar acum stai şi citeşti principiul de funcţionare al său. :)

Trebuie să  ştii că ceasul cu cuarţ este un ceas mai precis decât cel pe care îl poartă bunicul tău, fiindcă  spre deosebire de ceasul clasic, el are în componenţa sa un mic cristal de cuarţ, care îi dă precizie şi ritmicitate. Totuşi să nu te gândeşti că ai la mână o comoară. Chiar dacă numele te duce cu gândul la o piatră preţioasă, cuarţul este unul dintre  cele mai răspândite minerale pe Terra.

Funcţionarea ceasului este însă simplă. Este nevoie întâi de toate de o baterie. Cristalului de cuarţ i se aplică o mică tensiune electrică, iar drept urmare, el începe să vibreze (îşi schimbă forma). Aceste vibraţii de frecvenţă precisă sunt apoi valorificate şi în final rotiţele dinţate ale ceasului sunt puse în mişcare, iar tu vezi apoi ora exactă pe ecran.

Pentru explicaţii mai precise, intră aici.  Vei găsi acolo tot ce ai nevoie pentru a înţelege în profunzime modul de funcţionare al ceasului, explicat într-un mod uşor de înţeles.

Nu uita, înscrierile au început!!  Înscrie-te în pauze direct la noi sau prin e-mail la intreabadece@yahoo.com (explicaţii aici)!!

Te aşteptăm!

Lasă-ne şi comentarii!:)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: